Asiakirja- ja asiointipalvelu J.Tahvanainen

perukirja & PERINNÖNJAKO

PERUKIRJA

Perunkirjoitus on tehtävä jokaisen Suomessa vakinaisesti asuneen kuollessa, riippumatta jäämistön suuruudesta. Perukirja on osa pesänselvitystä sekä perinnönjakoa ja sen tietojen perusteella toimitetaan perintöverotus. Vainajan jäämistönhoidosta vastaavalla on pääsäännön mukaan perunkirjoituksen toimituttavuusvelvollisuus. Hänen tulee myös valita perukirjaa varten kaksi uskottua miestä.

Perukirja tulee toimittaa Verohallintoon kuoleman jälkeisen kolmen kuukauden aikana. Perunkirjoitusajan pidennystä voi hakea Verohallinnosta, mutta se on tehtävä ennen alkuperäisen määräajan umpeutumista. Mikäli kuolinpesässä on alaikäinen osakas, on perukirjasta toimitettava jäljennös Digi- ja väestötietovirastoon.

Mikäli perukirjan laatiminen laiminlyödään tai jos se on huolimattomasti laadittu, perintöverotus toimitetaan arvioverotuksena. On siis erityisen tärkeää, että perunkirjoitus tulee hoidettua ajoissa ja oikealla tavalla. 

Hinta alkaen 520€ (sis. alv 24%). Mikäli vainajalla ei ole suurta omaisuutta, kuolinpesien osakkuuksia, avioliittoja yms suurta selvitystyötä vaativaa, ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

PERINNÖNJAKO

Kun perunkirjoitus on tehty, perinnön voi jakaa. Perinnön jakamista varten täytyy tehdä perinnönjakokirja, jonka perusteella omaisuus siirtyy perillisille. Jokaisen kuolinpesän osakkaan tulee allekirjoittaa perinnönjakosopimus, tämän jälkeen se toimitetaan Verohallintoon ja kuolinpesä lakkaa.

Hinta 260€ (sis. alv 24%) perukirjan yhteydessä 190€ (sis. alv 24%)

 

 

HERÄSIKÖ KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ, NIIN SELVITETÄÄN ASIA YHDESSÄ.

Haluan, että minuun otetaan ensisijaisesti yhteyttä:

aukioloajat

Arkisin 8:00 – 20:00

Lauantaisin 12:00 – 16:00

yhteystiedot

+35850 3525693

info@asiakirjattahvanainen.fi

Copyright © 2024 Aruwell Oy. All Rights Reserved.